Fra Luxembourg til Viborg

Jeg er halvt dansker og halvt Luxembourger, men jeg har hele mit liv boet i Luxembourg indtil, jeg flyttede her til for 2,5 år siden. Jeg skulle på udveksling her i 6 måneder, men jeg elskede simpelthen at være her, og jeg besluttede derfor at få min gymnasiale eksamen her. Jeg synes, Viborg er en super fed by for unge lige som mig. Den er ikke vildt stor, men stor nok. Jeg føler mig tilpas her og sikker, og jeg bor tæt på alting. Det er superfedt. Jeg valgte at flytte til Viborg, fordi København f.eks. er lidt for stor en by for en 16-årig, som kommer fra et andet land. Jeg kendte ikke en sjæl, da jeg flyttede hertil. Men der gik ingen tid før, at jeg lærte nogle at kende. Man går helt sikkert igennem en stor personlig udvikling.

En uddannelse, der åbner internationale døre

IB’en adskiller sig fra en almindelig studieretning, blandt andet når det kommer til antallet af fag og eksamener. Man vælger 6 fag, som man har i løbet af uddannelsen. Jeg har selv valgt historie, biologi, fransk, engelsk, matematik og dansk. IB’en er en meget open-minded uddannelse, som vi siger i min klasse. Vi kigger meget ind i forskellige kulturer og begivenheder, der er sket i verdenen og for eksempel ikke kun på Danmark. Det er også fedt at blive undervist på engelsk, for jeg synes, at det giver meget i forhold til fremtiden og erhvervslivet, og jeg kan kommunikere med næsten alle mennesker i verden. Jeg kunne godt tænke mig at fortsætte i en international retning, når jeg skal videreuddanne mig, fordi det er spændende.

Venskaber på tværs af kultur og nationaliteter

Det er mange forskellige kulturer, der mødes, og folk er vokset op meget forskellige steder. I min klasse er der blandt andet unge fra Malaysia, Australien, England og Sri Lanka. Folk forholder sig anderledes til tingene og har været vant til at lære på forskellige måder. Man lægger virkelig mærke til, at folk er opvokset i forskellige kulturer, og så er det fedt, at det hele kommer sammen i en klasse, hvor vores forskelligheder kan komme til udtryk. Når vi er i gang med en diskussion, så kommer nogle af de andre måske med noget, som de har oplevet, og som nogle af os, der er vokset op i Europa, aldrig har oplevet, og det er fedt at få lov til at lære om andres oplevelser.

Kollegieliv med hygge og ansvar

Da mine forældre stadig bor i Luxembourg, bor jeg på kollegiet. Jeg har familie på Sjælland, men der kunne jeg ikke rigtig finde et kollegium, der passede til mig. Så fandt jeg det her, og det er superfedt. Jeg har fået de bedste venner, og det er lidt ligesom en familie. Det kan godt være værelset er lidt småt, men det er fantastisk, at man bor med sine venner, for så er det også let at lave noget sammen socialt. Jeg kan rigtig godt lide at træne, og da vi har mulighed for at træne i træningscentret på skolen, gør vi tit det og ellers, tager vi en løbetur. Man lærer også at skulle tage ansvar for sit liv, og jeg har lært at leve med tanken om, at hvis der er noget, så kan jeg ikke bare lige smutte hjem. Men så skal jeg selv ordne det.