Om uddannelsen

Jeg læser til IT teknolog på Erhvervsakademi Dania i Viborg og er som en del af min uddannelse i praktik hos Ullits og Winther IT.
Jeg er oprindeligt fra Skive, og da jeg skulle vælge uddannelse, gav det god mening at blive her i området, hvor jeg også er tættere på min familie.

Jeg valgte IT-faget, som resultat af mine kompetencer, interesser og hvordan arbejdsmarkedet ser ud. Jeg har altid været glad for matematik, og så gav det mening at det skulle være IT. Uddannelsen i Viborg beskæftiger sig med flere forskellige IT-discipliner. Vi lærer blandt andet om programmering, robotter, netværk og Internet of Things. Man kan godt sige, at i den store IT-verden er vi generalister.

Uvurderlig erhvervserfaring

Da det her er mit første it-job, så det er især erhvervserfaringen, jeg håber på at tage med. Som studerende sidder man og lærer en hel masse på en skole. Når man kommer ud i den virkelige verden, kan virkeligheden godt se anderledes ud. Jeg har f.eks. fokuseret en del på programmering i løbet af min uddannelse, hvor jeg f.eks. har siddet med diagrammer, og det har jeg f.eks. ikke brugt under praktikken. Virkeligheden afspejles ikke altid af skolebænken. Der er selvfølgelig nogle vigtige ting at få med fra skolebænken, f.eks. de grundlæggende forhold i programmering. Under praktikken lærer jeg udover det, som man lærer i pensum også om, forretningsgangene i faget.

Jack of All Trades

Som en refleksion af bredden i uddannelsen spænder mine arbejdsopgaver sig over et utroligt bredt felt. Jeg arbejder med administration og IT-support, og lige nu er jeg i gang med at udrede et ERP-system for en kunde. Her er det programmering, processer og dataflow, der er i spil. Derudover sidder jeg også med power apps, hvor jeg arbejder med low-coding.

På en måde, så er en IT-teknolog en ’Jack of all Trades’ indenfor IT-verdenen. Dog afhænger arbejdsopgaverne primært af, hvad det er for nogle projekter vi får. Derudover er der en support mail tilknyttet, så der kan også komme nye opgaver på dagsbasis, der skal løses her og nu.