Stor passion for biler

Jeg har altid haft en stor passion for bilen. Jeg startede med at studere IT, men det gik op for mig, at jeg er en meget social person, og det med at sidde på et kontor hele dagen, var ikke rigtig mig. Jeg ville møde andre mennesker, samtidig med at der også var et element af marketing. På den måde passer det studie perfekt til mig, for under studiet tilegner vi os en teknisk viden om bilens motor og dens forskellige dele, men hovedfokusset er, hvordan man driver en forretning med fokus på salg og ledelse. Da jeg fandt ud af at Dania tilbød denne uddannelse, blev jeg begejstret og vidste med det samme, at jeg ville ansøge.

Det var helt klart kombinationen af flere elementer, som autoteknolog uddannelsen tilbyder, som trak mig til Viborg.

Praktik er vejen til et godt netværk

Personligt synes jeg, at noget af det vigtigste ved praktik er netværk. Der er eksempler på studerende, der får et job efter at have været i praktik, men for mig handler det om at få opbygget et godt netværk. Det er måske det bed-ste tidspunkt at udvide sit netværk på.

På studiet lærte vi om en masse forskellige tematikker, og her kan man sige, at jeg virkelig får lov til at prøve at snuse til lidt forskelligt, og når jeg har nogle forslag eller idéer, så er mit praktiksted virkelig åben over for det. F.eks. havde jeg nogle ændringsforslag til vores Facebook side, som blev taget godt imod. Jeg vil helt sikkert blive ved med at holde kontakten, selv efter min praktik slutter her.

Brug tid, det betaler sig

Jeg synes, at det giver god mening at bruge tid på at finde den ’rette’ praktikplads. Jeg er fra Polen, og jeg vidste godt at som udenlandsk studerende, der ikke helt har styr på det danske endnu, ville der ligge en ekstra udfordring. Da jeg skulle finde en praktikplads printede jeg en masse cv’er og kørte rundt til virksomheder, velvidende at de selvfølgelig har forskellige specialiseringer.

Da jeg kom herhen, vidste jeg godt, at 2Cap havde fokus på import og eksport, noget jeg virkelig gerne ville arbejde med. De fortalte mig, at de har en del kontakt til det polske marked, og at de ville gerne have én der både kunne engelsk og polsk. Det har været med til at bekræfte, at det giver god mening at bruge tid på at finde en praktikplads.