"Under social og sundhedsassistentuddannelsen, skal du igennem flere praktikker. Jeg har både været i praktik på et plejehjem, i hjemmeplejen og i psykiatrien. Det er fedt, at prøve så mange forskellige ting i sit studie".

Mai Laursen

Studie: Social- og Sundhedsassistent,
Social- og Sundhedsskolen Skive, Viborg, Thisted

’’ Det er fantastisk, at man lærer så mange mennesker fra hele verden at kende. Man kommer i kontakt med nye og forskellige kulturer. Og så er det fedt at blive undervist på engelsk’’.

Studieportræt af Emely Weis

Studie: IB Diploma Programme, Viborg Katedralskole

Anton Egelund Jørgensen og Christoffer Roland Christiansen går på Viborg Gymnasiums nye STX-studieretning ”Medier og Informatik”, som er den eneste af slagsen i hele Danmark.

Studieportræt af Anton & Christoffer

Studie: Medier & Informatik, Viborg Gymnasium

’’Som EUX automatiktekniker får man både et svendebrev og en studentereksamen. Vi lærer om programmering og styringer af maskiner, robotter og meget mere. Som elev hos SP Moulding, er jeg med til at sætte nye maskiner op og få dem til at virke. På den måde får jeg lov til at afprøve det, som jeg lærer i skolen.’’

Praktik portræt af Ida Helligsø

Studie: EUX Automatiktekniker Midtbyens Gymnasium
Praktik: SP Moulding

"Som video-journalist kan man ikke forudsige, hvad det er, man kommer ud til. Ens arbejdstider, dage og opgaver er meget skiftende. Det er typerne af nyheder, som man er ude og dække også, så man skal være god til at omstille sig."

Praktikportræt af Hans-Henrik Rottbøll

Studie: Film- og TV-produktion, Medieskolerne Viborg
Praktik: DIT LOKAL TV

"Jeg har altid vidst, at jeg vil arbejde med mennesker. Jeg synes, at det faglige i sygeplejefaget og viden omkring sygdomme og kroppen er utrolig spændende. Det har derfor været heldigt for mig, at jeg kan læse til sygeplejerske i Viborg, for jeg ved ikke, om det ellers ville kunne lade sig gøre, og få det til at fungere med håndbolden."

Praktikportræt af Amalie Grøn Hansen

Studie: Sygeplejerske, VIA University College Viborg
Praktik: Hjemmeplejen, Viborg Kommune

’’Fra skolebænken lærer man om det grundlæggende indenfor et fag, men virkeligheden afspejles ikke altid 100 % af skolebænken. Under praktikken lærer jeg udover det, som man lærer i pensum, også om forretningsgangene i faget. Derfor er det en helt uvurderlig erhvervserfaring, man får med.’’

Praktik portræt af Robert Newstead

Studie: IT-teknolog, Erhvervsakademi Dania
Praktik: Ullits og Winther IT

’’Det er netop mødet med mennesket, der har været afgørende for, at jeg valgte at læse til SOSU-hjælper. Det er enormt spændende at få lov til at lære nogle helt nye mennesker at kende. Jeg kan især godt lide den omsorg, som man skal give borgeren.’’

Praktik portræt af Caroline Poulsen

Studie: Social- og sundhedshjælper
Social- og Sundhedsskolen

’’Noget af det vigtigste ved praktik er netværk. Der er eksempler på studerende, der får et job efter at have været i praktik, men for mig handler det om at få opbygget et godt netværk. Her får jeg virkelig mødt en masse mennesker’’

Praktik portræt af Pawel Lachut

Studie: Autoteknolog
Erhvervsakademi Dania

’’Jeg får lov til at konvertere den teoretiske viden, som vi har fået opbygget til praksis samtidig med, at jeg også får international erfaring’’

Praktik portræt af Suvethini Kandasamy

Studie: Markedsføringsøkonom
Erhvervsakademi Dania

”Vi har fået en enestående mulighed for at se store virksomheder indefra og være helt tæt på virkelig-heden gennem vores arbejde med hololens”

Kate Frederiksen & Astrid Sørensen

Studie: Softwareingeniør 
VIA University College

”Efter 8 år som SOSU-assistent ville jeg gerne gå et spadestik dybere med teorien og få flere jobmuligheder.”

Annie Jeppesen

Studie: Sygeplejerske 
VIA University College

”Our project - Poseidon - for Plastic Change became a viral hit on Facebook. No one in the group ever saw that coming”

Noa Juel Johansen

Studie: Character Animation
The Animation Workshop - VIA University College

”Jeg bliver udfordret på min elevplads ved Viborg Kommune. Teorien fra undervisningen har jeg hele tiden med i mine arbejdsopgaver.”

Ina

Studie: EUX Business - Offentlig Administration
Mercantec

”Jeg drømmer om at blive kostvejleder. Jeg ved, hvor meget det betyder at spise rigtigt. Det vil jeg gerne hjælpe andre mennesker med.”

Janni Thomsen

Studie: EUD Ernæringsassistent
Mercantec

”Det er fedt at lave energieffektive løsninger, der sørger for, at vi alle sparer på energien.”

Helene Czellett

Studie: EUD VVS Energiuddannelsen
Mercantec

”Jeg kunne bevise, at jeg skaffede nye kunder og samtidig sparede penge for virksomheden i min praktik, og derfor fik jeg job direkte efter”

Tobias Rasmussen

Studie: Markedsføringsøkonom
Erhvervsakademi Dania

”Jeg kendte ikke Cow Concept, men jeg googlede dem forud for praktikdating, da jeg kunne se, at de skulle deltage. Og det lød meget fedt at arbejde med de håndplukkede produkter.”

Trine Diemar

Studie: Markedsføringsøkonom
Erhvervsakademi Dania

”Jeg har fået meget støtte og hjælp her til min uddannelse, og det er jeg glad for. Her er rart at være, og der bliver taget hensyn til den enkelte”

Rikke Bjerregaard

Studie: HF-enkeltfag
Viborg-Skive HF&VUC

"Det er super fedt, at Asmildkloster Landbrugsskoler ligger så central i Viborg by"

Sara Uno

Studie: Landmand
Asmildkloster Landbrugsskole

Uddannelse er noget, vi er sammen om

Uddannelse er nøglen til en bedre fremtid. Derfor arbejder vi sammen på tværs - fra grundskoler til ungdoms- og videregående uddannelser – for konstant at blive endnu bedre.