Mange arbejdspladser

Der er mange arbejdspladser indenfor sundhedssektoren i Viborg Kommune. Sundhed, pleje og omsorg er en af kommunens største opgaver, og hertil kommer Regionhospitalet og de mange højtspecialiserede arbejdspladser som knytter sig til specialområderne som Vestdansk Center for Rygmarvsskade og psykiatrien.

I Viborg har erhvervslivet, regionshospitalet og kommunen arbejdet med et fælles Test- og Udviklingscenter for Velfærdsteknologi for at få fokus på udvikling og implementering af velfærdstekniske løsninger, der tager afsæt i brugernes behov.

Uddannelser udnytter nye teknologier

Viborg er base for VIA University Colleges andenstørste sygeplejerskeuddannelse. Uddannelsen samarbejde udnytter med animationsmiljøet om at udvikle kommunikationen mellem borger og sundhedsvæsen gennem ’Animated Health’. Også Social og sundhedsskolens uddannelser arbejder indgående med brugen af ny teknologi i læring og pleje.

Udover de sundhedsfaglige uddannelser med base i Viborg – er der et tæt samarbejde med medicinstudiet på Aarhus Universitet. Regionshospitalet er uddannelsessted for mange læger.

Oversigt over virksomheder

Adgangsgivende uddannelser

Syntes du at sundhed og velfærdsteknologiområde er interessant – og har du lyst til at se mere om de uddannelser, der giver dig kompetencer og mulighed for en karriere indenfor området i Viborg.