Jeg gik på jagt efter guldkortet

Det praktiske har altid været drivkraften for mig. Det gør mig nysgerrig på det teoretiske bag teknikken. Hvorfor det virker i virkeligheden. Jeg var oprindeligt arbejdsdreng på en maskinfabrik, kom i lære som klejnsmed og havnede så i udviklingsafdelingen - og her kunne jeg mærke, at mine ideer og meninger ikke blev værdsat nok. Jeg manglede simpelthen guldkortet. Derfor startede jeg jagten på den perfekte uddannelse, og i Søværnet snusede jeg til uddannelsen til Marine Ingeniør. Men jeg kunne hurtigt se, at jeg kunne udnytte mine kompetencer bedst som Maskinmester. Jeg ville ikke begraves i bøger.
Jeg var en tekniknørd, der bare gerne ville have et karriereløft - og det fik jeg.

Helt til grænsen - men aldrig over

Der er stadig mange, der tror, at en Maskinmester står i bunden af et skib og makker med maskiner. Sådan er det ikke altid mere. Jeg har fået drømmejobbet som Product Engineer Grundfos Sales Support Engineering og er det tekniske led mellem marked og udvikling/produktion. Det er mig, sælgerne henvender sig til, når vores kunder har særlige ønsker til at få modificeret vores produkter. Min opgave er at finde begrænsninger og muligheder. Sikre, at vi går helt til grænsen - men aldrig over. At vores løsninger holder den ultimative kvalitet og virker korrekt i samspillet mellem hydraulik, elektronik og mekanik. Det kræver overblik og indsigt i både teori og praksis - og det er præcis dét, uddannelsen har give

Jeg er blevet The GoToGuy

Da jeg startede på uddannelsen, kunne jeg med det samme mærke, at jeg havde valgt rigtigt. Her kunne jeg bruge min håndværksbaggrund som afsæt til den tungere teori. Få en kæmpe allround viden om teknik - og altid koble den praktiske tilgang til at forstå udfordringerne og få det umulige til at ske. Det er præcist dét, jeg leverer i mit job som Product Engineer hos Grundfos. Jeg bruger noget fra alle fag hver eneste dag. Men pumper var faktisk ikke en del af min drøm om fremtiden. Helt ærligt, fangede det ikke min interesse i starten. Men, det har ændret sig. Hos Grundfos sidder jeg tæt på pulsåren, jeg har stort ansvar og bliver involveret, når det handler om store kunder, projektsalg og OEM. Det kan jeg rigtigt godt lide.

Fremtiden har brug for os

Er du en tekniknørd ligesom mig, skal du klart overveje at tage Maskinmesteruddannelsen. Uanset om du vil arbejde med produktion eller udvikling, om du vil være leder, have kundekontakt eller noget helt andet. Det er en uddannelse, der giver dig et fantastisk udgangspunkt for jobs i alle mulige virksomheder. Ikke bare her på Viborg-egnen - men i hele verden. Nu og langt ind i fremtiden. Tænk bare på klimaforandringerne og de løsninger, der skal udvikles for at løse de udfordringer, de giver. Her bliver der brug for Maskinmestre, der kan overskue komplekse tekniske problemer og skabe innovation i både teori og praksis. Jeg tør godt påstå, at det er fremtidens job. Bare vent og se.