Tilbage til Viborg-egnen

Lene er opvokset i Ørum og efter at have oplevet verden, er hun nu vendt tilbage til hjembyen med hendes mand og børn og er i fuld gang med hendes karriere i Viborg.

Lene har både været på udvekslingsophold i Australien, arbejdet i München og været frivillig i Tanzania. Hun har en baggrund som handelsstudent fra Viborg og har en kontoruddannelse fra B&O i Struer. I en alder af 25 år besluttede Lene, at hun ville starte på Universitetet. Hun startede i 2013, hvor læste hun en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier og bagefter tog en kandidat i Informationsarkitektur på Aalborg Universitet:

 ”Jeg valgte at læse Kommunikation og Digitale Medier, fordi den lød praktisk, bred og spændende. Informationsarkitektur blev valgt, fordi jeg gerne ville have en IT-vinkel på min uddannelse, så jeg kunne skille mig lidt ud fra andre på mit CV” fortæller Lene.

Tilbage til Viborg
Allerede mens Lene studerede i Aalborg, valgte hun at flytte tilbage til Viborg:

 ”Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle flytte tilbage til Viborg og Ørum, men efter jeg fandt min kæreste, fik jeg mere og mere lyst til at skabe en familie og have lidt mere ro og stabilitet omkring mig, fortæller Lene og fortsætter: ”Her passede Viborg og omegn rigtig godt, fordi det er i nærheden af min familie og Viborg har mange interessante virksomheder og spændende tilbud” siger Lene, der er rigtig glad for valget om at flytte tilbage.

Hård start på jobsøgningen
Efter to barsler og en kandidat var Lene klar til at starte hendes karriere i 2020. På trods af at være kreativ i sine jobansøgninger skete der desværre ingenting på jobfronten. Hun søgte kommunikationsstillinger, fordi det var hendes største interesseområde, men oplevede en meget stor konkurrence om stillingerne. Derfor valgte hun at lave en liste over virksomheder i en radius af 45 kilometer med forskellige kriterier og gik derefter i gang med at undersøge virksomhederne. Og lige pludselig var der et match:

 ”Jysk System Rengøring lå højt på min liste og var en af de første virksomheder, jeg kiggede nærmere på. Jeg kunne se, at de ikke havde en kommunikationsansat, og jeg så, at de ikke havde meget information om sig selv på deres hjemmeside og på onlinemedier generelt. Derfor sendte jeg en ansøgning til dem med en indgangsvinkel, der handlede om, om de ikke manglede én, der kunne hjælpe med deres online tilstedeværelse. Derudover skrev jeg, hvad jeg helt specifikt kunne tilbyde deres firma” fortæller Lene, der blev kaldt til en samtale og fik jobbet efterfølgende.

Ansvarlig for kommunikation
I dag sidder Lene med ansvaret for kommunikation hos Jysk System Rengøring. Det indebærer både nyhedsbrev, hjemmeside, SEO, instruktionsvideoer til ansatte, brochure, tekstforfatning, grafisk arbejde og meget mere:

” Jeg kan få lov til at præge det hele selv, da der ikke har været en kommunikationsansat før mig, der har sat rammerne. Jeg kan bygge det hele op fra bunden og lægge nye strategier for virksomheden. Det er lidt intimiderende med alt det ansvar – men det er også det, der gør det super spændende. Særligt når det er mit første job efter universitetet” siger Lene, der er kommet til en helt ny branche: ”Rengøringsverdenen er helt ny for mig, så der er mange ting jeg ikke ved. Men det er med til at gøre det spændende og sjovt at gå på arbejde. Jeg lærer noget nyt hver dag” slutter Lene.

Som nyuddannet opfordrer Lene til at undersøge en masse forskellige små- og mellemstore virksomheder. Måske de mangler en med lige præcis dine kompetencer i deres team.

I Viborg findes der mange små- og mellemstore virksomheder, så der er helt sikkert også et job til dig.