Tilbage til Viborg for at gøre karriere

Når du står som nyuddannet og er på udkig efter dit første job, kan det være en god ide at kigge derhen, hvor du kender nogle. For Charlotte Thøming var det Viborg, og i dag er hun ansat som kommunikationschef hos Nordic Female Founders.

Charlotte kom til Viborg som 16-årig og startede i gymnasiet på Katedralskolen i Viborg. Efter gymnasiet tog Charlotte på Journalisthøjskolen i Århus, hvor hun kom i praktik på TV2 Sporten, som hun altid havde drømt om. Efter praktikken arbejdede hun som freelance journalist hos DR SPORTEN, indtil hun blev færdig med studiet i 2019.

Frivilligt arbejde inden for kommunikation
Charlotte havde et halvt år efter gymnasiet, og indtil hun skulle starte på Journalisthøjskolen. Allerede her, begyndte hun at arbejde med kommunikation.

”Jeg var frivillig hos Generation Handball, hvor jeg hjalp med deres kommunikation. Det var vildt fedt, og efterfølgende var jeg så heldig at få tilbudt et job hos dem, indtil jeg skulle starte på Journalisthøjskolen. Det var en perfekt mulighed for mig at arbejde med kommunikation og sport, som jeg brænder meget for” fortæller Charlotte, der aldrig helt slap Generation Handball i sin studietid.  

Så mod Viborg efter job
Da Charlotte blev færdiguddannet i 2019, havde hun en ambition om at prøve kræfter med kommunikation i en mellemstor privat virksomhed. ”Jeg tænkte, hvor kender jeg folk? Det gjorde jeg i Viborg, og det blomstrende erhvervsliv var med til at Viborg ville være en god by at gøre karriere i, fordi der er så mange forskellige virksomheder” fortæller Charlotte. 

Hun valgte at tage kontakt til Anne Stampe Olesen, som var kommerciel direktør hos Freeway. Charlotte kendte Anne fra hendes tid hos Generation Handball ”Jeg skrev til Anne for at høre, om vi skulle drikke en kop kaffe, fordi jeg havde et ønske om at komme i praktik hos Freeway” fortæller Charlotte, der var så heldig at få en praktikplads hos dem.

Mens Charlotte var i praktik hos Freeway var direktøren Mia Wagner i gang med sin første sæson af Løvens Hule. Her så Charlotte sit snit til at bidrage med hendes kompetencer fra presseverdenen ”Jeg kunne godt se, at pressedelen var en ny verden for Mia, så jeg begyndte at hjælpe hende lidt og rådgive hende, fordi jeg kendte til presseverdenen” fortæller Charlotte. Efter praktikken blev hun tilbudt et job hos Freeway, hvor hun halvt var Mias assistent og halvt arbejdede med kommunikation ”Jeg lærte utrolig meget hos Freeway. Jeg blev bl.a. god til at koble det kommercielle aspekt på min journalistiske baggrund og mine kompetencer inden for kommunikation” fortæller Charlotte, der til sidst udelukkende arbejdede som kommunikationsrådgiver, fordi Freeway kunne se værdien i arbejdet.

Ansat som kommunikationschef
I 2020 startede Anne Stampe Olesen og Mia Wagner deres egen virksomhed Nordic Female Founders, og her blev Charlotte tilbudt jobbet som kommunikationschef ”Det var en stor mulighed for mig at blive kommunikationschef som 25-årig og få alt ansvaret for kommunikationen. Jeg vokser af at få ansvar, fordi andre tror på mig og viser tillid. Det er enormt fedt” fortæller Charlotte, der i dag er 26 år. I sin stilling som kommunikationschef lægger Charlotte kommunikationsstrategier for selve virksomheden men laver også understrategier som pressestrategier, SoMe-strategier, contentplaner og rådgiver deres iværksættere om alt fra presse til sociale medier.

Flyttede tilbage til Viborg
Charlotte boede i Århus mens hun læste på Journalisthøjskolen, men da hun fik job hos Freeway i Viborg, valgte hun at flytte til byen ”Jeg flyttede tilbage til Viborg for at dedikere mig til arbejdet. Det tog for meget af min energi at pendle frem og tilbage. Det giver nogle fordele at bo tæt på sit arbejde – b.la. en hel del fritid, hvor jeg kan lave, det jeg har lyst til” fortæller Charlotte.